Despre noi! Contact!

  INSTRUCTIUNI MONTAJ  
 

INSTRUCTIUNI DE MONTAJ

Usile VARIODOR vin cu niste noutati pentru a va usura si mari viteza de montare a acestora. Aceasta usurinta este asigurata de aparatele care utilizeaza o tehnologie performanta producand toate componentele cat mai adaptabile intre ele, asigurand astfel un montaj fara greseli. Pentru ca aceste usi sa fie montate cu un randament marit si fara greseala este necesar sa urmatii pasii mentionati mai jos:

Anterior Montajului:

 1. Nu utilizati obiecte taioase pentru a taia ambalajul usilor deoarece riscati sa degradati usa sau rama/tocul acesteia. Rupeti banda si desfaceti cutia manual.

 2. Inainte de a monta tocul, usa si accesoriile acesteia, asigurati-va ca toate acestea corespund din punct de vedere dimensional, coloristic si ca directie de deschidere, verificati daca piesele componentele nu au urme de socuri, lovituri si fisuri.

 3. In functie de luftul/golul ce se doreste a fi lasat sub usa taiati cu flexul surplusul de sub prag. Locul pe care urmeaza a se aseza tocul trebuie sa fie fix.

 4. In cazul in care dupa montarea usi se intentioneaza a se placa pardoseala cu parchet sau ceramica acest luft/gol trebuie lasat cu ajutorul unor distantieri ce se vor pozitiona atat sub usa cat si sub toc, dupa care se va taia.

Inceperea Montajului:

 1. Toate elemntele componente ale tocului/ramei usii trebuie aranjate pe o suprafata plana si curata conform cu directia de montare.

 2. Trebuie sa va asigurati ca axele de montaj din material plastic, utilizate la reglarea si apropierea componentelor, sa fie aplicate din exteriorul tocului spre interior astfel incat varful acestora sa se observe din capatul taiat la 45 grade.

 3. Orificiile existente pe rama principala trebuie sa le treceti prin axele din material plastic. Asigurati-va ca ambele piese s-au asezat bine una peste alta si montati axele in capete. Apoi introduceti suruburile prin aceste orificii si strangeti bine. In timpul acestei operatiuni asigurati-va ca pozitia ramei laterale si a capetelor este corecta. Executati aceeasi operatiune si pentru partea opusa.

 4. Scoateti pervazele din cutie si taiati-le cu un flex la dimensiunea corespunzatoare ramei.

 5. Pozitionati pervazele partii fixe pe o suprafata plana si curata in asa fel incat partea din spate sa fie in sus si aproape de pozitia de montare.

 6. Axele utilizate la montare si care apropie una de alta pervazele le veti bate cu un ciocanel prin socuri scurte. Pentru a evita deteriorarea pervazelor dupa ce acestea se aseaza bine nu mai insistati cu lovituri. Pevaxele astfel unite se vor aseza una in alta inaintand egal din ambele parti cu lovituri scurte. Gauriti pervazele prin orificiile balamalelor cu un spiral de 3 mm astfel incat suruburile sa treaca in partea cealalta.

 7. Montati balamalele pe rama usii strangandu-i bine suruburile si astfel incat cea cu axa sa fie pozitionata cu axa in sus. Pozitionati si fixati in suruburi corespondentul incuietorii.

 8. La unele montaje este posibil ca pervazul sa fie necesar a fi montat ulterior. In asemenea situatii, pentru a putea monta ulterior pervazul este necesar sa faceti un decupaj in zona in care vor cadea balamalele.

 9. Rama asamblata o ridicati si o centrati intre peretii locului de fixare. Pe partile superioare si laterale ale colturilor de sus puteti bate niste pene astfel incat sa stea cat mai fixa. Daca este necesar pentru a ridica rama puteti pune si sub ea niste distantiere.

 10. Montati pe canatul usii balamalele corespondente celor de pe rama. Dupa care, avand grija ca limba yalei sa fie in sus, puteti monta incuietoarea. Pozitionati usa pe rama introducand-o totodata in balamale. Odata montata pe rama reglati usa din balamale cu ajutorul unui boloboc. Verificati daca usa cade corect pe rama. Daca este necesar efectuati reglajul astfel incat usa sa atinga tocul in mod uniform in toate punctele de contact.

 11. Dimensiunea din interior trebuie sa fie reglata astfel incat intre usa si rama sa ramana un spatiu de 3 mm. La nivelul balamalelor se vor monta doua parghii pependiculare pe pervazele paralele. Acestea au rolul de a impiedica intinzatoarele de reglaj sa impinga exagerat rama. De aceea parghiile nu trebuie puse fortat astfel incat sa descentreze rama.

 12. Aparatele de reglaj se vor monta in dreptul balamalelor si se va face un reglaj fin astfel incat sa se obtina o toleranta de 3 mm. Pentru a putea observa daca usa are vreun defect in exploatare deschideti-o larg si inchideti-o la loc. Dupa caz repetati operatia de reglare.

 13. Aplicati spuma poliuretanica mai intai in colturile superioare ale ramei in forma de “L”, dupa care, pana in dreptul aparatelor de reglaj pe o portiune de cel mult 10 si cel putin 8 cm. Aplicarea spumei poliuretanice in afara locurilor mentionate si in cantitati mai mari pot duce la umplarea ramei.

 14. Dupa trecerea perioadei de uscare a spumei se va taia surplusul cu un obiect taios astfel incat sa nu se degradeze rama. Perioada de uscare a spumei difera in functie de producator. Distanta dintre rama si perete poate influenta aceasta perioada de uscare. Respectarea acestor perioade poate preveni ulterioarele umflari ale ramei.

 15. Pevazele se vor aranja in partea reglata asa cum a fost descris mai sus. Apoi cu o pana si un ciocanel se va fixa prin lovituri scurte astfel incat din ambele parti sa se inainteze in mod egal.

 16. Ca ultima operatie, veti monta clanta usii tinand cont de instructiunile firmei producatoare.

DUPA MONTARE

 1. Pentru a avea un client multumit, resturile de carton si cele rezultate din montaj nu trebuie lasate la fata locului.


TopBIZ.ro - afaceri de top! eUSI.ro - Portal cu firme din domeniul usilor! Catalog firme, producatori usi, promovare de produse si servicii!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2007 MEGA Construct Metal. Toate drepturile rezervate